ERREZETA | Intxaur saltsa
05.12.2021
Udazkena aurrera doa eta negua hurbiltzen ari da. Sasoi honetako fruitu preziatuak ditugu intxaurrak, hain dira prezioatuak, saltsa propioa dutela: intxaur saltsa. Hemen duzu etxean egiteko errezeta, gozatu.
Osagaiak
- 500 ml. esne
- 500 ml. esne-gain
- 2 kanela-makiltxo
- 200 gr. intxaur
- 200 gr. azukre
Gainera ere beharko ditugu
- 500 ml. esne-gain harrotu eta 100 gr. azukre
- 100 gr. intxaur txikituta
- Kanela-hautsa
Prestaketa
- Esnea, esne-gaina eta kanela eltze batean irakin.
- Intxaurrak eta azukrea ehotu hauts bilakatu arte.
- Hauts hori esnearen eta esne-gainaren nahasketari gehitu, sutan jarri eta hagaxkekin nahasi.
- Irakiten hastean, 8 minutuz irabiatu eta nahasi.
- Katilu batera bota eta gau osoa utzi hozkailuan.
- Intxaur-saltsa ongi nahasi (esne-gainarekin edo esnearekin nahi beste txikiagotu edo arindu) eta katiluetan zerbitzatu.
- Esne-gain harrotuarekin eta intxaur zatiekin dekoratu, eta kanela apur bat hautseztatu.
ON EGIN!